Tusen ord i et bilde

Bilder og tegninger er viktig for å forstå hva som har skjedd og hva som skjer. Tenk bare på hvordan troll og trolldom fremstilles av Kittelsen og andre illustratører. Noen pennestrøk kan gjøre stor forskjell. Illustratørens intensjoner har mye å si når det gjelder plasseringen av strekene, skyggeleggingen og ikke minst følelsen som bilde er ment å skape hos mottakeren.

Finn flere bilder her!

En annen grunn til at et bilde blir skummelt eller ubehagelig er øyet som ser; altså mottakeren. Et av de beste eksemplene på dette er tegningene av lommemannen. På denne nettsiden; http://www.lommemannen-kripos.no/?page_id=7 finner du flere bilder av denne personen, tatt før man avslørte identiteten. Det som går igjen er en følelse av noe ubehagelig og noe skummelt. Dette på tross av at dette i realiteten er bilde av en mann som beveger seg fra et sted til et annet. Så bildet er ikke problemet, det er det faktum at vi som ser dem vet noe om personen på bildet. Vi vet at det er svært sannsynlig at han har begått en kriminell handling mot ett eller flere barn. Dermed tolker vi som ser bildet.

Alt dette gjør at det er svært viktig å ikke miste bildene, de må bevares for fremtiden og.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>